+36 70/587-3512 Hé-Pé 15:00 - 18:00
Page category (page.php): info
SÉTAREPÜLÉS RÉSZLETEK

Repüljön velünk biztonságosan, mi megmutatjuk mit lát egy madár a levegőből. Ez az élmény örök emlék marad! Mivel csak alacsony szélsebességnél lehet repülni, nagy illetve kis magasságból is jól körül lehet nézni mindent megszemlélve, közben fotón vagy videón megörökítve a szép pillanatokat.

ÁR:

Felnőtt jegy: 50.000,- Ft/fő

Gyerek jegy: 35.000,- Ft/fő 

A gyerek jegyet 6 - 14 év kor közötti 40 kilogramm alatti de minimum 110 cm magas gyermekek vehetik igénybe felnőtt kíséretével.

(az ár bruttó ár)

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

- Átutalással  

- Szép kártyával (OTP, K&H) előreutalva

SZÉP kártyák


IDŐTARTAM:

3-4 órás elfoglaltságot jelent közel egy órás repülési idővel


DÁTUM:

Március 1 - Október 31-ig vehető igénybe az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően!


FELSZÁLLÁS IDEJE:

Az esti repülés napnyugta előtt 2-3 órával kezdődik.


 IDŐJÁRÁS:

Az időjárás nagyban befolyásolja a hőlégballonos repülést, a szél sebessége a repülés sebességét az iránya pedig az utazás irányát. Gyakorlatilag arra megyünk amerre a szél sodor. Persze ennyire nem egyszerű! Kizáró tényezők lehetnek:

- erős szél : maximum szélerősség 0-3,5 m/s

- csapadékos időjárás

- termikes idő: általában azért szoktunk reggeli vagy esti órákban repülni, hogy kizárjuk a termikes időjárást

- látástávolság: ősszel és télen ködös időben nem lehet repülni, mert balesetveszélyes


  FELSZÁLLÁS HELYE:

Klubunk Szekszárdon üzemel Tolna megyében, ezért elsősorban Szekszárd és vonzáskörzetében szoktunk repülni. Amennyiben Szekszárd 20 km-es vonzáskörzetén kívül szeretne repülni, az előzetes egyeztetést igényel jegyrendelés előtt amit telefonon vagy e-mailben tehet meg.  Kiszállás díja 200 Ft/km amit oda vissza kell fizetni az Őcsényi repülőtérhez viszonyítva.

A kivonulás feltétele még, hogy a ballonba minimum 5 főnek kell foglalnia, akik az adott időpontban ugyan azon a helyszínen szeretnének repülni.

Egyedi elképzelés esetén hívja szervezőnket.


 RUHÁZAT:

Vízhatlan zárt lábbeli (leszállóhely földes, füves lehet), az adott időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat. Szandál, magassarkú cipő mellőzését javasoljuk! Ajánlott plusz pulcsit vagy felsőt hozni, mivel magasan már érezhetően hidegebb van. Szúnyogriasztót és innivalót célszerű magukkal hozni.


UTAS LÉTSZÁM:

5-6 utas + pilóta

(az utasok száma függ az időjárási körülményektől és az utasok súlyától is)

A repülés feltétele, hogy ugyan azon időpontba legalább 4 utas foglaljon repülést. Ha ez nem teljesül akkor az összevárás miatt időpont változással járhat.


EGÉSZSÉGÜGYI BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK:

Várandósság, asztma, elmúlt hat hétben történt műtéti beavatkozás, térd vagy csípőprotézis, klausztrofóbia, pacemaker.

Ezek nem mind kizáró tényezők, rendelés előtt kérjük érdeklődjön ha a felsoroltak közül valamelyik igaz önre.

 
MEGRENDELÉS: 

 

Időpontfoglalás:

Naptárunkban a szabad időpontok közül tud az ÖN számára megfelelő időpontot foglalni. Természetesen ennél a megrendelési formánál is fizetés után E-mailben küldünk a számla mellett egy repülőjegyet amit átadhat az ajándékozottnak amennyiben ajándékba szeretné adni. 

Ajándékutalvány, repülőjegy, voucher beváltás:

Amennyiben rendelkezik már ajándékutalvánnyal, repülőjeggyel vagy voucherrel, a naptárunkban a szabad időpontok közül tud választani. A megrendelési folyamat során a "Kód megadása" opcióknál jelölje be a négyzetet és alatta adja meg kódját. Így az időpontot a megrendelés után lefoglalja de fizetési kötelezettsége nem keletkezik.

  


Abban az esetben válassza ezt a megrendelési formát, ha ajándékba szeretné adni a repülést, de az időpontot majd az ajándékozott foglalja magának. Így mi a megrendelést nyilvántartjuk de nem kötjük időponthoz. Az ajándékozott amikor fel szeretné használni a jegyet, akkor az IDŐPONTFOGLALÁS-ra kattintva tud egy számára megfelelő időpontot foglalni a jegy érvényességi idején belül. 


 

ÉRVÉNYESSÉGI IDŐ:

Az UTALVÁNYOK érvényességi ideje 1 év a vásárlás dátumától számítva és egyszeri repülést tesz lehetővé.


Hogyan készüljünk a ballonozásra? 

Ruházat

Kényelmes, sportos, zárt ruházat, lehetőleg pamut vagy gyapjú anyagból és vízhatlan lábbeli. Játszós ruha ajánlott, mert landolás helyének borítottsága bizonytalan, lehet akár tarló vagy gazos rét stb.

Időtartam

A repülés időtartama 50-70 perc, de 3-4 órás elfoglaltságot jelent a megérkezéstől a repülőtérre való vissza szállításig. Megérkezés után az aktuális szélviszonyoktól függően előfordulhat, hogy várni kell a felszállásig.  Ajánlott mindenkinek magával hoznia innivalót esetleg ennivalót.

Felszállás ideje

Napkelte után 1-2 órával és/vagy napnyugta előtt 1-2 órával

Dátum

március 1. – október 31. hétvégénként

Visszaérkezés ideje

Leszállást követően kb. 1 órával

Repülést befolyásoló tényezők

Az alábbi okok miatt a repülés meghiúsulhat, ebben az esetben új időpontot egyeztetünk utasainkkal:

  •  rossz időjárás miatt: csapadékos, viharos, ködös, termikes időjárás, erős szél esetén,

  • túl nedves talajviszonyok a határban: leszállás helye valamelyik település határa és nagy sárban nem lehet az autót megközelíteni és a ballon anyaga is rongálódik nem beszélve, hogy mindenki nyakig sáros lenne

Hogyan zajlik egy ilyen repülés?

1. Találkozunk a megbeszélt helyen ahonnan közösen indulunk a felszállóhelyre.

Őcsényben a repülőtér előtt a kapunál találkozunk az utasainkkal. Itt a kapu mellett le tudják parkolni a gépkocsikat. Későbbiekben már a mi autónkkal visszük önöket a felszállóhelyre illetve a repülés végeztével hozzuk vissza a reptér bejáratához.

FONTOS tudni: Klubunk még nem rendelkezik klubhelyiséggel, így sajnos jelenleg nem tudunk illemhelyet biztosítani utasaink számára.

    

2. Együtt elmegyünk a felszállóhelyre

A felszállóhelyet mi választjuk ki az aktuális szélirány, légtér és törvények figyelembevételével. A felszállóhely a szél irányától függően változhat, és mindig az adott helyzetben a pilóta dönti el a biztonság elsődleges szem előtt tartásával.

A ballon követő autó a találkozási helyünktől viszi az utasokat a felszállóhelyre és a leszállóhelytől vissza a találkozási helyhez. Amennyiben kísérővel érkezik és ő vagy ők is követni szeretnék, a ballont akkor kérjük, gondoskodjanak a kísérők saját autóról, előfordulhat, hogy a követő autóba ők is elférnek, de ezt garantálni nem tudjuk csak az utasoknak. 

Klubunk Őcsényben üzemel Tolna megyében, ezért elsősorban Szekszárd és vonzáskörzetében szoktunk repülni. Amennyiben Szekszárd 20 km-es vonzáskörzetén kívül szeretne repülni, az előzetes egyeztetést igényel jegyrendelés előtt amit telefonon vagy e-mailben tehet meg.  Kiszállás díja 200 Ft/km amit oda vissza kell fizetni az Őcsényi repülőtérhez viszonyítva.

A kivonulás feltétele még:

- sétarepülés esetében: ballonba minimum 4 főnek kell foglalnia, akik az adott időpontban ugyan azon a helyszínen szeretnének repülni.

Egyedi elképzelés esetén hívja szervezőnket.

3. Felállítjuk a ballont

Ha szeretnének, az utasok akkor részt tudnak venni a ballon felállításában.

4. Felszállás, repülés, leszállás

A repülési magasságot a pilóta szabályozza, ő az érvényben lévő légügyi törvényeknek és az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően választja meg a magasságot. Mivel a ballon arra repül amerre a szél sodorja és különböző magasságokban különböző irányba fújhat a szél, ezért a pilóta a levegőben folyamatosan tervez. A repülés ideje 50-70 perc lehet leszállási területtől függően.

5. Ballon lebontása, összecsomagolása

Aki kedvet kap, az segíthet összecsomagolni a ballont

6. Visszamegyünk a találkahelyre

Az utasokat természetesen mi visszük vissza a találkozóhelyre.

7. Emléklap 

Minden első repült utasunknak emléklapot adunk a repüléséről amivel együtt egy egyedi ballonos nevet kap. 

Jó repülést, kellemes időtöltést!

Hőlégballon múzeum és emlékmű

Ha már nálunk jártok akkor érdemes megnézni az első magyar hőlégballon múzeumot és az előtte álló emlékművet ami arról emlékezik meg, hogy az első magyar gyártású hőlégballon itt a repülőtéren repült először.

A múzeumnak nincs fix nyitvatartási ideje, ezért a látogatást Sós Mihállyal kell egyeztetni. Ő tudja kinyitni és megmutatni a múzeumot a látogatóknak amit az irányítótoronyban rendeztek be.

FONTOS, hogy az utasok úgy látogassák meg a múzeumot, hogy a megbeszélt találkozási időre a repülőtér kapujához kiérjenek!

A múzeumot és az emlékművet a Pannónia ’76 Alapítvány hozta létre. Honlapjukat megtaláljátok itt: Pannónia ’76 Alapítvány